Van Hoorne Entertainment ontvangt Eventim Publieksprijs

17 mei 2023 van de Eventim Redactie

Het Musical Awards Gala 2023 streek afgelopen maandagavond neer in het AFAS Circustheater Scheveningen. Onder het toeziend oog van vele musicalsterren en bekende Nederlanders werden de prijzen uitgereikt. Het prijzengala werd door AVROTROS live uitgezonden op NPO1. Eventim sponsort het Musical Awards Gala al enkele jaren en ging dit jaar een stapje verder door haar naam te verbinden aan de publieksprijs voor de beste familiemusical. Les Misérables mocht van de vakjury vijf awards in ontvangst nemen en kreeg daarnaast de publieksprijs voor de 'Beste Musical'. De musical werd daarmee de grote winnaar van de avond en won de prijzen voor 'Beste grote musical', 'Beste regie', 'Beste decorontwerp', 'Beste lichtontwerp' en acteur Freek Bartels mocht de award voor 'Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical' in ontvangst nemen. 

Sweeney Todd werd beoordeeld als beste klein musical en nam ook de prijzen voor 'Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical' (Hans Peter Janssens), 'Beste mannelijke bijrol' (Samir Hassan) en 'Beste geluidsontwerp' mee naar huis. De beste nieuwe Nederlands oorspronkelijke musical werd Blind Date van de Theater BV, Brigitte Heitzer -de hoofdrolspeelster uit de musical- ontving de award voor 'Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical'. Het beeld voor de 'Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical' ging naar Gaia Aikman uit Disney's AIDA. Verder vielen ook Grease (voor 'Beste vrouwelijke bijrol' & 'Beste choreografie'), Dagboek van een Herdershond ('Nationaal Theaterfonds Award voor aanstormend talent'), Charlie and the Chocolate Factory ('Beste kostuums') en The Prom ('Beste vertaling') in de prijzen. 

De Eventim Publieksprijs gaat naar...Assepoester De Musical!

Eventim verbond dit jaar voor het eerst haar naam aan de publieksprijs voor de beste familiemusical. Producent Van Hoorne Entertainment sleepte deze prijs in de wacht met Assepoester De Musical die met maar liefst 59% van de stemmen door het publiek verkozen werd tot 'Beste Familiemusical'. Het is de tweede keer dat Van Hoorne Entertainment deze prijs wint. Vorig jaar ging de Musical Award namelijk naar hun sprookjesmusical 'Belle en het Beest De Musical'.

CEO van Van Hoorne Entertainment Michael van Hoorne: “Wij zijn zo ongelofelijk blij met deze prijs, een keer winnen is geweldig, maar twee keer winnen is fantastisch! Het publiek heeft duidelijk laten merken dat ze ons echt leuk vinden met 59% van de stemmen. Hier werken we al 20 jaar zo hard aan en hier zijn al onze mensen dagelijks mee bezig. Wij willen gewoon kinderen en hun familie gelukkig maken en blijkbaar lukt dat.”