Partnership AXS en CTS EVENTIM voor LA28

22 februari 2024 van Wouter Half

LOS ANGELES/MÜNCHEN, 21 februari 2024AXS, een toonaangevend bedrijf op het gebied van sport en live-entertainment ticketing, en CTS EVENTIM, een toonaangevende internationale aanbieder van ticketingservices en live-entertainment, zijn benoemd tot officiële ticketserviceprovider voor de Olympische en Paralympische Spelen LA28. Door de overeenkomst die met LA28 is bereikt, zullen de twee bedrijven een joint venture vormen die hun technologische kennis en aanzienlijke marketingmiddelen zal combineren om LA28-tickets op wereldwijde basis te promoten, verkopen en distribueren. Ze zullen hun bestaande online winkels (axs.com en eventim.com) beschikbaar stellen voor de wereldwijde distributie van wedstrijdtickets, die ook via LA28’s eigen website (la28.org) zullen worden verkocht.

“De sterke Noord-Amerikaanse voetafdruk van AXS en het trackrecord van CTS EVENTIM op het gebied van succes met de Spelen zullen een platform van wereldklasse opleveren dat de ticketing voor live sportevents opnieuw zal definiëren”, aldus Casey Wasserman, voorzitter/president van LA28. “Met AXS en CTS EVENTIM zullen de LA28 Games een toegankelijke en naadloze ervaring bieden voor Angelenos en sportfans van over de hele wereld.” Met de joint venture zal LA28 profiteren van een mondiale krachtpatser op het gebied van ticketing: de combinatie van AXS en CTS EVENTIM creëert een geavanceerd ticketingplatform dat de sterke punten van beide bedrijven zal benutten en lokale expertise met een wereldwijd bereik zal leveren.

De hoogwaardige technologie van CTS EVENTIM heeft de afgelopen twintig jaar bij verschillende gelegenheden op betrouwbare wijze de Olympische ticketverkoop beheerd, onder meer in Turijn in 2006, Sotsji in 2014, Rio in 2016, en voor de aankomende Spelen van Parijs in 2024. Als wereldleider op het gebied van ticketing voegt AXS zijn toonaangevende, op de consument gerichte technologieën, uitgebreide marketing- en databasemogelijkheden en een uitgebreid ticketdistributienetwerk toe aan het partnerschap. Voor de LA28 zijn de partners toegewijd aan het leveren van een ongeëvenaarde consumentenervaring met een veilige, beveiligde en volledig digitale ticketingoplossing. Samen beschikken ze over teams van doorgewinterde ticketingprofessionals en een schat aan ervaring in het navigeren door de complexiteit van ticketbeheer en distributie voor grote sportevenementen.

“Als het om livesport gaat zijn de Olympische en Paralympische Spelen een klasse apart. Niets kan tippen aan het feit dat je tussen de menigte staat, terwijl atleten alles geven voor een kans op glorie. Als bedrijf met twintig jaar ervaring op het gebied van Olympische ticketverkoop en een passie voor live-ervaringen, zijn we vereerd dat onze technologie en diensten zullen helpen om fans naar het ongelooflijke evenement te brengen dat de LA28-commissie organiseert. We zijn ook blij om samen te werken met onze vrienden bij AXS en kijken ernaar uit om samen onze bijdrage te leveren om van 2028 een onvergetelijke Spelen te maken.”

Klaus-Peter Schulenberg, CEO CTS EVENTIM

Dan Beckerman, President en CEO van AEG (Anschutz Entertainment Group): “We zijn blij dat LA28 ons gezamenlijke ticketingplatform, AXS en CTS EVENTIM, heeft geselecteerd als de officiële ticketserviceproviders voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2028. Onze gecombineerde expertise, samen met onze inzet voor innovatie en een op fans gerichte ervaring, zullen fans over de hele wereld in staat stellen eenvoudig hun tickets te kopen, over te dragen en te authenticeren. We waarderen het vertrouwen van Casey Wasserman en het LA28-leiderschapsteam en kijken ernaar uit om miljoenen fans te verwelkomen in Los Angeles voor ’s werelds belangrijkste sportcompetitie.”

Greg Klippert, CEO van EVENTIM USA: “Iedereen hier bij EVENTIM USA is gepassioneerd door het samenbrengen van fans met hun sportidolen, dus we zijn blij dat we die passie nu kanaliseren naar de Olympische en Paralympische Spelen van 2028. De LA28 Games bieden ons ook een ongeëvenaarde kans voor EVENTIM USA om onze expertise en geavanceerde systemen te demonstreren in een zeer zichtbare Amerikaanse setting. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met onze partners bij AXS om ons vermogen om superieure klantervaringen te bieden te demonstreren.”

Bryan Perez, President & CEO van AXS: “Los Angeles is onze geboortestad en we kunnen niet trotser of enthousiaster zijn om dit aan de wereld te helpen presenteren. De Olympische en Paralympische Spelen zijn ’s werelds belangrijkste sportevenementen, en de aankondiging van vandaag weerspiegelt de al lang bestaande inzet van AXS om de beste sport- en consumententicketervaringen aan de sector te bieden. Samen met onze collega’s bij CTS EVENTIM zijn we dankbaar voor de visie en het partnerschap van LA28 om een ticketervaring van de volgende generatie te bieden aan fans van over de hele wereld.”

OVER DE OLYMPISCHE EN PARALYMPISCHE SPELEN LA28

De LA28 Spelen zullen de derde keer zijn dat Los Angeles de Olympische Spelen organiseert, eerder georganiseerd in 1984 en 1932, en de eerste keer dat de Paralympische Spelen plaatsvinden. Los Angeles zal in 2028 gastheer zijn voor de meeste topsporters ter wereld, omdat het Paralympiërs en Olympiërs van over de hele wereld verwelkomt om te strijden op het grootste sportpodium. De LA28 Spelen worden onafhankelijk beheerd door een particulier gefinancierde non-profitorganisatie met inkomsten uit bedrijfspartners, licentieovereenkomsten, horeca- en ticketingprogramma’s en een aanzienlijke bijdrage van het Internationaal Olympisch Comité. Ga voor meer informatie naar la28.org.

OVER AXS

AXS is een wereldwijd ticketingplatform dat de beste ticketing-, marketing- en datatechnologie in zijn klasse biedt in één enkel platform, geschikt voor elke klantgrootte en -type, van de meest intieme muziekclubs tot wereldkampioenschappen sportevenementen. AXS, een volledige dochteronderneming van AEG, is de ticketpartner voor meer dan 500 vooraanstaande locaties, sportteams en organisatoren van evenementen in Noord-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Klanten zijn onder meer de USGA, Red Rocks Amphitheatre, Crypto.com Arena, Coachella, Stagecoach, The O2, Stockholm Live en B.League (Japan). AXS ondersteunt zowel primaire als wederverkoopmarktplaatsen en maakt gebruik van geïntegreerde technologie en analyses om haar partners in staat te stellen het juiste ticket aan de juiste fan tegen de juiste prijs te verkopen. Ga voor meer informatie naar axs.com.

OVER CTS EVENTIM

CTS EVENTIM is de nummer één aanbieder van ticketdiensten in Europa en de nummer twee in de wereld. Er worden ruim 300 miljoen tickets per jaar op de markt gebracht via de systemen van het bedrijf – via fysieke verkooppunten en mobiele en online portals. Volgens de mondiale ranglijst van Pollstar voor 2023 is de EVENTIM Group de op één na grootste promotor ter wereld. Daarnaast exploiteert CTS EVENTIM enkele van de meest gerenommeerde locaties van Europa. CTS EVENTIM AG & Co. KGaA is sinds 2000 beursgenoteerd. In 2023 genereerde de Groep een omzet van 2,4 miljard euro in meer dan 25 landen.