Oekraïens koor en orkest verrast bij repetitie

28 december 2022 van Wouter Half

DEN HAAG - Het International Symphony Orchestra uit het Oekraïense Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka werden op donderdag 22 december tijdens de repetities van hun show The Star Wars Suite in het World Forum Theater in Den Haag verrast met een aantal cheques met een totale waarde van maar liefst €32.500,-!

Het Oekraïens orkest uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne waren in december op tournee in Nederland. Met The Star Wars Suite stonden zij eenmalig in Den Haag en The Harry Potter Symphony brachten zij zesmaal exclusief naar het World Forum Theater. Daarnaast toerden zij met Carl Orff's Carmina Burana door het land met maar liefst 11 uitvoeringen. Het werd een groot succes want alle concerten waren compleet uitverkocht. De concerten werden geproduceerd door World Concerts in samenwerking met 50+ Beurs & Festival BV. en TEC Entertainment.

Producent Echbert-Jan Bussink doneerde de volledige opbrengst van de programmaboekenverkoop van Carmina Burana ter waarde van €30.000,- aan het koor en orkest. Namens Eventim waren Angèl van Graas en Felice Bernaert, accountbeheerders van de afdeling Support & Service, aanwezig om dit bedrag aan te vullen met een cheque van €2.500,-. Deze donatie werd aan het koor en orkest geschonken als hart onder riem nu ze terug zijn in Oekraïne.