Joint venture aangekondigd met Amerikaanse promotoren

21 maart 2023 van de Eventim Redactie

München, 21 maart 2023. CTS EVENTIM, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van ticketing en live-entertainment, heeft vandaag samen met de Amerikaanse promotors MAMMOTH, INC. en AG ENTERTAINMENT TOURING de oprichting van een nieuwe joint venture aangekondigd. Door de samenwerking zullen CTS EVENTIM, MAMMOTH en AG ENTERTAINMENT TOURING hun posities op de wereldwijde tourmarkt versterken door topacts aan te trekken voor tournees in de VS en wereldwijd. Alle drie de entiteiten zullen hun enorme middelen en netwerken gebruiken voor het partnerschap.

De veteranen uit de muziekindustrie en MAMMOTH medeoprichters Jeff Fortier en Josh Hunt hebben een uitgebreide infrastructuur opgebouwd voor het boeken, promoten en produceren van evenementen in de VS. CTS EVENTIM zal volledige toegang bieden tot het internationale EVENTIM LIVE-netwerk en zijn portfolio van producten en diensten rondom live-events en ticketing. Door de samenwerking met MAMMOTH en AG ENTERTAINMENT TOURING groeit het EVENTIM LIVE-netwerk tot 38 promotors die wereldwijd actief zijn en wordt de voetafdruk van EVENTIM LIVE in de VS verder versterkt. CTS EVENTIM zal de meerderheid in de nieuwe onderneming hebben en de financiële gegevens volledig consolideren volgens IFRS.  

“Noord-Amerika is de grootste markt ter wereld voor live-entertainment en ticketing. Het uitbreiden van onze aanwezigheid op de Amerikaanse markt is een essentieel onderdeel van onze wereldwijde expansiestrategie. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teams van MAMMOTH en AG om spannende tours naar fans in de VS en de rest van de wereld te brengen.”

Klaus-Peter Schulenberg, CEO van CTS EVENTIM

“We hebben er echt van genoten om Klaus-Peter, Frithjof en anderen van het CTS EVENTIM-team te leren kennen. We zijn erg verheugd om onze connecties verder uit te bouwen binnen hun netwerk en onze touringvoetafdruk samen met CTS EVENTIM, AG en al onze copromotors, vrienden en partners over de hele wereld verder uit te breiden. MAMMOTH is gebouwd op partnerschappen met een wederzijds voordeel met onze vrienden, deze nieuwste stappen met AG en CTS EVENTIM zijn een voortzetting van die filosofie.”

Josh Hunt, MAMMOTH

“Deze wereldwijde samenwerking met CTS EVENTIM en MAMMOTH is een spannende mogelijkheid voor AG”, zegt James Crawford, mede-eigenaar van AG ENTERTAINMENT TOURING. “Deel uitmaken van deze samenwerking zal zeker zorgen voor merkbare groei op het gebied van touring voor alle betrokkenen en we zijn heel blij deel uit te maken van het team.”

Over CTS EVENTIM

CTS EVENTIM is een van de toonaangevende internationale aanbieders van ticketingservices en live-entertainment met meer dan 250 miljoen tickets die jaarlijks op de markt worden gebracht via de systemen van het bedrijf - via fysieke verkooppunten, online en vanaf mobiele apparaten. Haar online portals opereren onder merken als eventim.de, oeticket.com, ticketcorner.ch, ticketone.it, entradas.com en eventim.com. Het promotornetwerk EVENTIM LIVE wordt erkend als de op twee na grootste promotor ter wereld volgens Pollstar's wereldwijde promotorranglijst 2022. De concert-, tour- en festivalpromotorbedrijven verkochten in 2022 meer dan 20 miljoen tickets voor evenementen zoals Rock am Ring, Rock im Park, Hurricane, Southside en Lucca Summer. Daarnaast exploiteert CTS EVENTIM enkele van de meest gerenommeerde locaties van Europa: de LANXESS Arena in Keulen, de KB Hallen in Kopenhagen, de Waldbühne in Berlijn en de EVENTIM Apollo in Londen. CTS Eventim AG & Co. KGaA (ISIN DE 0005470306) is sinds 2000 beursgenoteerd en maakt momenteel deel uit van het MDAX-segment.

Over AG ENTERTAINMENT TOURING

AG ENTERTAINMENT, Inc werd in 1996 opgericht door Alex "AG" Gidewon als bedrijf gericht op het nachtleven en is gevestigd in Atlanta (Georgia). En staat in de hele zuidoostelijke regio bekend om het geven van de beste feesten. Het merk AG groeide snel en in de afgelopen 15 jaar zagen Alex Gidewon en zijn zakenpartner James Crawford een kans om het bedrijf uit te breiden door AG ENTERTAINMENT Touring op te richten. Een elite wereldwijd tourgezelschap dat de grootste en populairste artiesten uit het muziekspeelveld naar steden brengt verspreid over de VS. AG ENTERTAINMENT Touring heeft het hele land rondgereisd om enkele van de grootste talenten te showcasen, zoals Lil Baby, Future, Da Baby, City Girls, Lil Durk, Gunna, Gucci Mane, Rod Wave, Nardo Wick en nog veel meer.

Over MAMMOTH, INC.

MAMMOTH, opgericht in 2006, is een entertainmentbedrijf gericht op livemuziek dat een breed scala aan evenementen produceert, waaronder grootschalige festivals en het boeken van tours. In locaties waaronder arena's, kleine onafhankelijke clubs, talloze boetiekamfitheaters, meer dan 40 historische overdekte theaters door het hele land, evenals een portfolio van onafhankelijke locaties. MAMMOTH onderhoudt relaties met promotors en locaties, werkt samen met agenten om shows op de route te krijgen, brengt tourdata op de markt met regionale en nationale partners, en coördineert de operations en productie op de dag van de shows. MAMMOTH is mede-eigendom van Jeff Fortier en Josh Hunt, die gezamenlijk meer dan 62 jaar ervaring in de muziekindustrie hebben. Het bedrijf heeft kantoren in Lawrence (Kansas), Kansas City (Missouri), New York, Los Angeles, de Pacific Northwest en meer.