Succesvol debuut van ons nieuwste digitale ticket

1 augustus 2022 van Wouter Half

BRUSSEL - De Britse popartiest Ed Sheeran stond afgelopen 22 & 23 juli met zijn +-=÷x Tour in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, België. Op verzoek van de artiest en organisator FKP Scorpio Belgium werden er enkel gepersonaliseerde mobile tickets verkocht, dit was direct de primeur voor ons nieuwste digitale ticket: EVENTIM.Pass. En het was een perfect debuut; samen met Ticketmaster België scanden wij snel en probleemloos ruim 100.000 uitzinnige fans het stadion binnen en werd er geen enkel geval van fraude vastgesteld!

EVENTIM.Pass-tickets zijn namelijk technisch niet overdraagbaar, overbodige tickets kunnen natuurlijk wel eenvoudig via de EVENTIM.App op ons doorverkoopplatform fanSALE worden aangeboden mocht de originele kaartkoper zelf niet meer kunnen gaan. Daarnaast kunnen tickets door de koper vanuit deze app worden doorgestuurd naar het gezelschap, hierdoor ontvangen we eveneens de waardevolle informatie van de andere bezoekers zodat zij ook via de app door middel van pushberichten kunnen worden bereikt.

In de aanloop naar de concerten is veel aandacht besteed aan het instrueren van de kaartkopers hoe zij hun tickets konden activeren in de EVENTIM.App op hun smartphone. Omdat wij kunnen zien hoeveel procent van de kaartkopers hun ticket al hebben geactiveerd, zorgen we er voor -met het sturen van (extra) informatiemails of herinneringen- dat zoveel mogelijk kaartkopers startklaar zijn voor zij op het event verschijnen. Kaartkopers die nog niet aan de ticketactivatie waren toegekomen konden dit ook met ons product ter plaatse doen, daarnaast zijn onze tickets zonder netwerkverbinding oproepbaar.

Misschien zijn deze dagen wel het startsein geweest voor een nieuw era in ticketing: paperless en (gepersonaliseerde) mobile tickets – een milieubewuste manier om zwarthandel tegen te gaan.

Wil jij meer weten over de inzetbaarheid van EVENTIM.Pass en/of de EVENTIM.App voor jouw event(s)? Neem dan contact met ons salesteam op!