Een arena voor Milaan

28 november 2023 van de Eventim Redactie

Milaan/München, 28 november 2023 - Vandaag werd de eerste stap gezet voor de grootste, meest innovatieve en duurzame indoorarena van Italië. CEO van CTS EVENTIM, Klaus-Peter Schulenberg, de burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala, en de wereldberoemde architect Sir David Chipperfield waren aanwezig om de samensmelting van architectonische grandeur, ultramoderne functionaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu te vieren. Binnenkort zal Milaan een nieuw herkenningspunt hebben dat de Italiaanse sport- en live-entertainmentscene een boost zal geven. De ARENA FOR MILAN zal de positie van Milaan als mondiaal centrum van cultuur, entertainment en sportieve uitmuntendheid versterken. Het zal een plek zijn waar diverse culturen samenkomen, talent schittert en atleten hun plaats in de geschiedenisboeken veiligstellen. Naast de architecturale pracht weerspiegelt de Arena de toewijding van Milaan aan duurzaamheid en een groenere toekomst met een innovatief ontwerp, energie-efficiënte systemen en verantwoord beheer van hulpbronnen.

Symbool voor de geest en levendigheid van Milaan

Tijdens de ceremonie werden de bijdragen van de gewaardeerde partners van het project benadrukt. Sir David Chipperfield en het internationale ontwerpbureau Arup hebben een architectonisch meesterwerk ontworpen dat zowel elegant, functioneel als creatief is. Toegewijd aan het verleggen van grenzen in de architectonische esthetiek, hebben ze een iconische structuur gecreëerd die de lat hoger legt voor live-entertainmentlocaties. Het toonaangevende Italiaanse ondergrondse en speciale ingenieursbedrijf TREVI werd ook geprezen om zijn efficiëntie bij het leggen van de fundamenten voor de Arena. Het ETERIA-consortium van deskundige Italiaanse bouwbedrijven Itinera en Vianini zal nu een centrale rol spelen in de bovengrondse bouwfase. EVENTIM's nieuwe ARENA FOR MILAN zal meer zijn dan alleen een fysieke structuur; het zal de geest en ongeëvenaarde levendigheid van Milaan symboliseren.

CEO van CTS EVENTIM, Klaus-Peter Schulenberg: “Deze baanbrekende ceremonie markeert de volgende stap van een buitengewone reis voor de Italiaanse live-entertainmentscene. Wij danken burgemeester Sala hartelijk voor zijn steun en toewijding aan dit project. Samen met David Chipperfield en Arup zien we dit nieuwe monument als een cultureel en sportief centrum dat Milaan aan de wereld zal laten zien. De nieuwe arena sluit ook perfect aan bij onze locatiestrategie. Onze uitgebreide expertise in het beheren van locaties van dit kaliber zal ervoor zorgen dat het naadloos integreert in het culturele landschap van Milaan en EVENTIM’s wereldwijde live-entertainment & ticketingnetwerk.”

Architect Sir David Chipperfield: “De nieuwe Arena zal een belangrijke bijdrage leveren aan de openbare infrastructuur van de stad en het resultaat zijn van een samenwerkingsproces en enthousiasme van alle kanten. De vorm van het gebouw is geworteld in het rijke culturele erfgoed van Milaan. Het weerspiegelt de elliptische vorm van het voormalige Romeinse amfitheater van de stad, geeft een eigentijdse uitdrukking aan een historisch archetype en creëert een nieuwe plek voor bijeenkomsten en collectief vermaak. Ik kijk ernaar uit om te zien dat het een anker wordt voor de nieuwe wijk Santa Giulia en dat het de publieke sfeer van de stad Milaan zal verrijken.”