CTS EVENTIM sluit verkoopoptieovereenkomst met Vivendi

2 april 2024 van Wouter Half

PARIJS/MÜNCHEN, 2 april 2024 – CTS EVENTIM, een toonaangevende internationale aanbieder van ticketdiensten en live-entertainment, en Vivendi, een wereldleider op het gebied van cultuur, entertainment, media en communicatie, hebben een verkoopoptieovereenkomst getekend op de verkoop van Vivendi's festival- en internationale ticketingactiviteiten. De bedrijven die CTS EVENTIM gaat overnemen genereerden in 2023 gezamenlijk 137 miljoen euro aan inkomsten. De ticketingactiviteiten onder de merknaam See Tickets genereerden ongeveer 105 miljoen euro en verkochten ongeveer 44 miljoen tickets in België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland, Groot-Brittannië en de VS. Het is het tweede ticketbedrijf in Groot-Brittannië en ook een succesvolle speler op de andere markten. De festivalactiviteiten die deel uitmaken van de huidige deal genereerden nog eens 32 miljoen euro. De transactie moet in de komende maanden worden afgerond, na overleg met de betrokken personeelsvertegenwoordigingen.

"Wij bij Vivendi zijn ervan overtuigd dat CTS EVENTIM het juiste bedrijf zal zijn om onze ticketing- en festivalactiviteiten naar nieuwe hoogten te brengen"

“Ik ben trots op wat er in meer dan tien jaar is bereikt en ben buitengewoon dankbaar voor de sterke toewijding van alle betrokken teams. Wij bij Vivendi zijn ervan overtuigd dat CTS EVENTIM het juiste bedrijf zal zijn om onze ticketing- en festivalactiviteiten naar nieuwe hoogten te brengen, waarbij we See Tickets ondersteunen om een state-of-the-art bedrijf op het gebied van diensten en technologie te blijven, terwijl we tegelijkertijd de groei van de festivals bevorderen en het behoud van hun unieke identiteit en publiek.”

Hala Bavière, CEO van Vivendi Village en lid van het Uitvoerend Comité van Vivendi

“Met See Tickets en haar festivalactiviteiten heeft Vivendi twee opmerkelijke spelers gevestigd in de ticketing- en live-entertainmentsector. Ik wil Vivendi bedanken voor de productieve onderhandelingen, die een sterke basis hebben gelegd voor succes in een sector die in heel Europa een robuuste groei kent. De overname ondersteunt onze internationaliseringsstrategie en zal ook artiesten en hun managers ten goede komen, omdat we op wereldschaal nog naadlozere diensten kunnen aanbieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s om de toekomst van live-entertainment vorm te geven.”

Klaus-Peter Schulenberg, CEO CTS EVENTIM

See Tickets; op een na grootste ticketprovider van Groot-Brittannië én actief in 7 andere landen

See Tickets is een gerespecteerde, grote speler in de branche: als de nummer twee ticketaanbieder in Groot-Brittannië en een succesvolle speler op andere markten, biedt het uitgebreide ticketservices voor concerten, beurzen, sportevenementen en meer. Naast Groot-Brittannië is het bedrijf dat CTS EVENTIM gaat overnemen ook actief in zeven andere landen in Europa waaronder België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland én in de VS. Wereldwijd verkocht See Tickets in 2023 ongeveer 44 miljoen tickets.

Vivendi heeft ook een divers portfolio gecreëerd van zorgvuldig gekozen muziek- en live-evenementen die een uitmuntende fan-experience bieden door een sterke identiteit en een uniek merk. Tot de festivals behoren Junction 2 in het Verenigd Koninkrijk en Garorock in Frankrijk. De ticketing- en festivalactiviteiten van Vivendi, die CTS EVENTIM gaat overnemen, genereerden gezamenlijk 137 miljoen euro aan inkomsten in 2023. De ticketingactiviteiten genereerden daarvan grofweg 105 miljoen euro, waarbij de Britse markt verantwoordelijk was voor het grootste aandeel, gevolgd door de Amerikaanse markt. De festivalactiviteiten die deel uitmaken van de huidige deal genereerden nog eens 32 miljoen euro.

EVENTIM LIVE-netwerk met 39 leden de grootste festivalpromotor van Europa

Met CTS EVENTIM heeft Vivendi een passend nieuw thuis gevonden voor haar festival en internationale ticketingactiviteiten. Het Duitse bedrijf is de nummer één provider van ticketing en live-entertainmentdiensten in Europa en de nummer twee in de wereld. Het werkt gepassioneerd samen met promotors en artiesten om uitzonderlijke live-entertainment te maken voor fans over de hele wereld – van wereldwijde tours en regionale concerten tot aan belangrijke sportevenementen. Het EVENTIM LIVE-netwerk is met 39 leden de grootste festivalpromotor in Europa. CTS EVENTIM is al vele jaren actief in de festivalmarkt en streeft naar het voortdurend uitbreiden van dit bruisende segment.

De transactie zorgt voor maximale continuïteit voor personeel, partners, de festivals zelf en de regio’s waar deze plaatsvinden. Zowel See Tickets als de festivals behouden hun bestaande identiteit en management. In lijn met haar transformatiestrategie zorgde Vivendi voor de interne en externe groei van haar ticketing- en festivalactiviteiten, door deze aan te passen aan de nieuwste verwachtingen van klanten en publiek. Deze activa zijn nu klaar om een ​​nieuwe fase in hun ontwikkeling in te gaan bij een in Europa gevestigd bedrijf dat een grote aanwezigheid heeft in de wereldwijde live-entertainmentsector. De activiteiten in de concertzalen van Vivendi, waaronder L'Olympia in Parijs, evenals See Tickets France en Brive Festival, maken geen deel uit van deze overeenkomst.

Aan de kant van de verkoper is deze overeenkomst onderworpen aan de informatie- en overlegprocedures waarbij de relevante personeelsvertegenwoordigingen betrokken zijn. CTS EVENTIM heeft er vertrouwen in dat deze transactie de komende maanden zal worden afgerond.

Over Vivendi

Sinds 2014 bouwt Vivendi aan een content-, media- en communicatiegroep van wereldklasse. Canal+ Group is een belangrijke speler in de creatie en distributie van filmische en audiovisuele content op alle continenten. Lagardère is 's werelds derde grootste boekenuitgever voor het grote publiek en de educatieve markt en een toonaangevende wereldspeler in de reisdetailhandel. Havas is een van de grootste wereldwijde communicatiegroepen met aanwezigheid in meer dan 100 landen. Vivendi is ook actief in de tijdschriftenbranche (Prisma Media), videogames (Gameloft) en live-entertainment en ticketing (Vivendi Village). Het is ook eigenaar van een wereldwijd platform voor de distributie van digitale content (Dailymotion) en een dochteronderneming die zich toelegt op het bieden van zeer snelle internettoegang in Afrika (GVA).

De verschillende activiteiten van Vivendi werken nauw samen als een geïntegreerde groep die zich inzet voor de transformatie van haar activiteiten om aan de verwachtingen van het publiek te voldoen en te anticiperen op voortdurende veranderingen. Als toegewijde groep draagt ​​Vivendi bij aan het opbouwen van meer open, inclusieve en verantwoordelijke samenlevingen door divers en inventief creatief werk te ondersteunen, een bredere toegang tot cultuur, onderwijs en de bijbehorende industrieën te bevorderen, en het bewustzijn van de uitdagingen en kansen van de 21e eeuw te vergroten.

Over CTS EVENTIM

CTS EVENTIM is de nummer één aanbieder van ticketdiensten in Europa en de nummer twee in de wereld. Er worden ruim 300 miljoen tickets per jaar op de markt gebracht via de systemen van het bedrijf – via fysieke verkooppunten en mobiele en online portals. Volgens de mondiale ranglijst van Pollstar voor 2023 is de EVENTIM Group de op één na grootste promotor ter wereld. Daarnaast exploiteert CTS EVENTIM enkele van de meest gerenommeerde locaties van Europa. CTS EVENTIM AG & Co. KGaA is sinds 2000 beursgenoteerd. In 2023 genereerde de Groep een omzet van 2,4 miljard euro in meer dan 25 landen.