Selfservice ticketingsysteem EVENTIM.Light nu ook in Nederland

4 september 2023 van Wouter Half

Een compleet en eenvoudig te gebruiken selfservice ticketingsysteem voor de organisator van kleinschalige en middelgrote events

Na Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk nu ook beschikbaar in Nederland

Of het nu gaat om een paar honderd of om duizenden te verkopen tickets, ongeplaceerd of verkoop op stoelnummer - EVENTIM.Light kan het allemaal

HOOFDDORP - Eventim Nederland kondigde vorige week de release aan van een nieuw selfservice ticketingsysteem. Het systeem EVENTIM.Light is na Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk nu ook beschikbaar in Nederland. Met het systeem wordt een complete ticketingtool geboden waarmee de organisator een eigen online ticketshop maakt, welke te personaliseren is met het bedrijfslogo en huisstijlkleuren. Met de tool worden onder andere events aangemaakt en in verkoop genomen en kunnen promotionele acties worden gebruikt. Het bevat ook functies voor verkoop- & marketinganalyse, kassaverkopen en toegangscontrole. Daarnaast wordt het systeem ondersteund met een klantenservice voor de ticketkopers.

EVENTIM.Light biedt een eenvoudige wijze voor kaartverkoop aan voor organisatoren van kleinschalige tot middelgrote events. Of het nu om een paar honderd of om duizenden kaarten gaat, ongeplaceerde evenementen of verkoop op stoelnummer - het kan allemaal met dit selfservice systeem. Met de plattegrond-editor wordt eenvoudig een plattegrond gemaakt waaruit ticketkopers hun plaatsen kunnen selecteren.

Digitale kassa en scannen vanaf een smartphone

Andere belangrijke elementen van het systeem zijn de Express Checkout en de EVENTIM.Access Scan-App. Met de Express Checkout wordt de ticketverkoop op de locatie van en tijdens het evenement gedigitaliseerd. Door het ophangen van de QR-code naar deze ticketshop bij de ingang, komt de last-minute kaartkoper in een shop waarin tickets worden aangekocht en direct bij de ingang kunnen worden getoond. Tickets worden via de gratis te gebruiken EVENTIM.Access Scan-App gescand vanaf een smartphone. De voortgang van de toegangscontrole kan men vanuit EVENTIM.Light monitoren. 

Tickets

De digitale tickets kunnen worden gepersonaliseerd met tekst en een afbeelding om ze in de stijl van het bedrijf of het event te krijgen. De kaartkopers kunnen met de tickettransfer-functionaliteit een ticket doorsturen naar iemand uit het gezelschap.  EVENTIM.Light is een compleet en eenvoudig te gebruiken systeem voor de echte ticketing doe-het-zelver en is gratis te gebruiken voor de organisator. Met het selfservicesysteem kan men vertrouwen op de stabiliteit en kracht die men van Eventim gewend is.

“Het systeem is een perfecte toevoeging aan de full-service dienstverlening die wij al jaren leveren voor grote events en speciale projecten met ons andere systeem EVENTIM.Net op eventim.nl.”

Henk Schuit, algemeen directeur Eventim Nederland

Aanwezig op Congres Podia Festival Evenementen

Op maandag 18 september 2023 is Eventim Nederland met een stand aanwezig op het Congres Podia Festivals Evenementen in TivoliVredenburg Utrecht. Bij deze stand kan meer informatie opgehaald worden en een demoshop worden bekeken.

“Met EVENTIM.Light bieden we nu ook voor de wat kleinere partijen een professioneel selfservice ticketingsysteem aan waarmee je eenvoudig tickets kunt verkopen. Het heeft daarnaast de robuustheid die je van Eventim gewend bent. De organisator kan ervoor kiezen events extra exposure te geven door mee te laten verkopen op Eventim.nl, voor beginnende partijen een mooie springplank naar extra bereik. Het systeem is een perfecte toevoeging aan de full-service dienstverlening die wij al jaren leveren voor grote events en speciale projecten met ons andere systeem EVENTIM.Net op Eventim.nl.”

Henk Schuit, algemeen directeur Eventim Nederland

OVER EVENTIM

Eventim Nederland vierde in 2022 haar 30-jarig bestaan in de Nederlandse markt en is onderdeel van het Duitse bedrijf CTS EVENTIM; een toonaangevende internationale aanbieder van ticketservices en live-entertainment. Ongeveer 250 miljoen tickets per jaar worden op de markt gebracht via de systemen van het bedrijf – via fysieke verkooppunten en mobiele/online websites. Deze websites opereren onder merken als eventim.de, oeticket.com, ticketcorner.ch, ticketone.it en entradas.com. De CTS EVENTIM Group omvat ook een aantal bedrijven die concerten, tournees en festivals promoten, zoals Rock am Ring, Rock im Park, Hurricane, Southside en Lucca Summer. Volgens de mondiale ranglijst van Pollstar voor 2022 is de EVENTIM Group de derde grootste promotor ter wereld. Daarnaast exploiteert CTS EVENTIM enkele van de meest gerenommeerde locaties van Europa, bijvoorbeeld de LANXESS Arena in Keulen, de KB Hallen in Kopenhagen, de Waldbühne in Berlijn en de EVENTIM Apollo in Londen. CTS Eventim AG & Co. KGaA is sinds 2000 beursgenoteerd. In 2022 genereerde de Groep een omzet van 1,9 miljard euro in meer dan 20 landen.