Holiday on Ice ontvangt Gouden Ticket

7 februari 2023 van Wouter Half

HOOFDDORP - Na vijf jaar afwezigheid trok Holiday On Ice van begin december 2022 tot de eerste week van januari 2023 weer door ons land met hun nieuwste spectaculaire ijsshow. Daarmee maakten zij een stop in Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam en Maastricht. De Nederlandse tour van de show ‘SUPERNOVA – Journey to the Stars’ was een groot succes - de show verkocht namelijk meer dan 80.000 tickets!

Eventim feliciteerde de organisatie van Holiday on Ice met het uitreiken van een Gouden Ticket voor deze ticketmijlpaal en de geweldige rentree die de ijsspektakelshow maakte. Henk Schuit, managing director van Eventim Nederland overhandigde het speciale Gouden Ticket aan Peter O’Keeffe, Chief Executive Officer Holiday on Ice International. "Na meerdere jaren afwezigheid in de Nederlandse markt zijn wij heel tevreden met de succesvolle terugkeer. Dit is ook mede mogelijk gemaakt door onze fijne samenwerking met Eventim. Wij zijn heel dankbaar voor hun ondersteuning. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking voor de komende jaren" aldus Peter O'Keeffe. Henk vult aan: "Dit is natuurlijk een fantastische comeback voor Holiday on Ice na een aantal jaar afwezigheid". 

SUPERNOVA trapte in 2019 af met een tour door Duitsland om vervolgens in 2020 de tour voort te zetten in Frankrijk. Helaas moest de show daar worden afgebroken vanwege de eerste uitbraken van COVID19 in Europa. Eind 2021 werd de tournee opnieuw opgestart met shows in België, maar ook toen werd de show stopgezet vanwege de coronapandemie. De organisatie was daarom blij dat er in 2022 eindelijk een volwaardige tour gemaakt kon worden door Nederland. Na Nederland ging de tournee door naar Oostenrijk. Momenteel maakt het gezelschap een uitgebreide tour door Frankrijk en speelt daar nog tot eind april 2023. 

Over Holiday on Ice

Holiday on Ice is de marktleider op het gebied van ijsentertainment en de grootste reizende ijsshow ter wereld. Sinds haar eerste show in december 1943 heeft Holiday on Ice zich ontwikkeld van een kleine hotelproductie in de Verenigde Staten tot een producent die wereldwijd actief is op het gebied van ijsentertainment.

Het reizende gezelschap van Holiday on Ice bestaat uit zo’n 70 personen, waaronder een cast bestaande uit 40 schaatsers met nationaliteiten/afkomstig van over de hele wereld. Voor iedere show worden ongeveer 400 kostuums gemaakt. Holiday on Ice legt op veel plaatsen haar eigen ijsvloer. Hiervoor reizen eigen ijsmachines mee en zijn er standaard vier ijstechneuten onderdeel van de technische crew. Het duurt 48 uur om een ijsvloer te maken. Na afloop van de speelperiode in een stad wordt het ijs uitgehakt en worden de ijsbrokken afgevoerd.

Eind 2023 keert Holiday on Ice terug naar Nederland met een nieuwe show genaamd ‘A New Day’. Deze nieuwe show is tevens een viering van het 80-jarig jubileum van Holiday on Ice en komt onder meer naar Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam en Maastricht. De eerste show staat voor 8 december 2023 gepland in het Martiniplaza te Groningen.