CTS EVENTIM zet groeikoers voort in Q1 2024

23 mei 2024 van Wouter Half

MÜNCHEN, 23 mei 2024 – CTS EVENTIM, Europa's toonaangevende aanbieder van ticketdiensten en live-entertainment, nummer twee in de wereld, kende een uitstekende start van het jaar. Zelfs in het eerste kwartaal, toen er binnen de sector als geheel doorgaans minder omzet werd gegenereerd, groeiden de omzet en winst van Eventim aanzienlijk. Naast het goede bedrijfsresultaat zijn er in het eerste kwartaal een aantal stappen gezet om toekomstig zakelijk succes te garanderen. CTS EVENTIM sloot de komende jaren ticketovereenkomsten voor verschillende internationale handbaltoernooien en werd samen met de AXS Group als lokale partner benoemd tot officiële ticketserviceprovider voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen in Los Angeles in 2028.

Group

De geconsolideerde omzet voor de eerste drie maanden van 2024 bedroeg 408,7 miljoen euro, een stijging van 11,6% vergeleken met de periode vorig jaar. De aangepaste EBITDA steeg in dezelfde periode drie keer zo snel met 36,3% tot 92,2 miljoen euro. De aangepaste EBITDA-marge bedroeg 22,6%. Punto Ticket (Chili) en Teleticket (Peru) – de marktleiders in hun respectievelijke markten – werden voor het eerst voor een volledig kwartaal geconsolideerd nadat ze vorig jaar waren overgenomen. Het succesvolle ticketing- en live-entertainmentbedrijf See Tickets, actief in Europa en de VS en waarvan de verkoop door Vivendi aan CTS EVENTIM in april werd overeengekomen, is nog niet in de kwartaalcijfers verwerkt.

Ticketing

In de periode januari tot en met maart 2024 steeg de omzet in het ticketingsegment met 23,3% jaar-op-jaar tot 182,8 miljoen euro. De aangepaste EBITDA steeg in de eerste drie maanden van 2024 met 24,9% naar 83,3 miljoen euro. De aangepaste EBITDA-marge bedroeg 45,5%.

Live-entertainment

Ook de omzet van het live-entertainment-segment steeg jaar-op-jaar, met 4,8% tot 234,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2024. Met 8,9 miljoen euro was de aangepaste EBITDA bijna 8 miljoen euro hoger dan in het voorgaande jaar. De gecorrigeerde EBITDA-marge steeg hierdoor naar 3,8%. Vanaf de huidige rapportageperiode zal CTS EVENTIM de aangepaste EBITDA bekendmaken. Dit maakt het mogelijk om veranderingen in de bedrijfswinst nog nauwkeuriger te beoordelen, aangezien alle materiële eenmalige posten zijn geëlimineerd uit de aangepaste EBITDA. Om de vergelijkbaarheid te garanderen, zijn de cijfers uit de voorgaande periode in het kwartaalrapport met terugwerkende kracht aangepast.

"CTS EVENTIM realiseerde in het eerste kwartaal een duurzame, dynamische groei van zijn operationele activiteiten en had opmerkelijk succes bij het binnenhalen van een aantal substantiële aanbestedingen voor grote sportevenementen. Deze zullen een positief momentum creëren voor de ontwikkeling van het bedrijf op de middellange en lange termijn. De ticketverkoop voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2028 in Los Angeles zal een extra impuls geven aan onze toch al succesvolle entree op de Noord-Amerikaanse markt."

CEO Klaus-Peter Schulenberg